Explozia din Beirut. Povestea unui palestinian care a stat 13 ani în Liban: „Va fi foamete în ţară”

  • Rezervele de cereale ale Libanului au fost distruse în urma exploziei, iar asta va genera foamete
  • Explozia a avut amploarea unei bombe nucleare
  • Ahmed spune că în Liban se întâmplă prea multe lucruri rele, pe care libanezii nu le merită
1695 afișări
Imaginea articolului Explozia din Beirut. Povestea unui palestinian care a stat 13 ani în Liban: „Va fi foamete în ţară”

Explozia din Beirut. Povestea unui palestinian care a stat 13 ani în Liban: „Va fi foamete în ţară”

Ahmed Jaber este jurnalist de origine palestiniană, care a locuit în Beirut timp de 13 ani. 

El a vorbit cu prietenii care încă locuiesc în Liban. Din fericire, toţi sunt bine, însă aceştia i-au povestit despre panica din oraş, chiar şi la câteva zile după explozie. Străzile erau pline de trupuri neînsufleţite. Majoritatea corpurilor erau desfigurate.
Libanul se confruntă cu o criză economică totală de mai bine de un an. Oamenii abia au bani de pâine. Explozia a distrus rezervele de cereale, ceea ce va genera foamete în Liban.
 
Ahmed spune că libanezii sunt oameni buni, care nu merită toate lucrurile rele întâmplate în ţara lor.
 
„Cea mai bună amintire a mea din Beirut a fost când un creştin m-a învăţat să înot în Marea Mediterană. Libanezii sunt oameni care sunt comercianţi, sunt oameni gospodari. A fost o explozie precum puterea unei bombe nucleare. Oraşul este ca şi cum ar fi fost după Hiroshima! Stop războaielor nedrepte!”, spune un jurnalist din Liban, Ahmed Jaber. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici