EXPLOZIE cu origine necunoscută produsă în centrul Budapestei. Doi ofiţeri de poliţie au fost grav răniţi - VIDEO

Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, în urma unei explozii cu origine necunoscută care s-a produs sâmbătă seara în centrul capitalei ungare Budapesta, se afirmă într-un comunicat al poliţiei, citat de Reuters online.

14881 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE cu origine necunoscută produsă în centrul Budapestei. Doi ofiţeri de poliţie au fost grav răniţi - VIDEO

EXPLOZIE cu origine necunoscută produsă în centrul Budapestei. Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi

Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, în urma unei explozii cu origine necunoscută care s-a produs sâmbătă seara în centrul capitalei ungare Budapesta, se afirmă într-un comunicat al poliţiei, citat de Reuters online.

"Poliţia a detaşat experţi care să cerceteze zona, să intervieveze martorii şi să strângă date," se mai spune în comunicat, în care se mai precizează că ancheta în ceea ce priveşte cauzele exploziei este în curs de desfăşurare.

Poliţia ungară a mai declarat că deflagraţia a avut loc în jurul orei locale 22:30 (ora României 23:30).

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Budapesta a refuzat să comenteze dacă explozia ar avea legătură cu un posibil atac deliberat.

Premierul Viktor Orban este un opozant acerb al imigraţiei în Europa şi militează pentru respingerea cotelor obligatorii de imigranţi propuse de UE pe baza premisei că imigraţia duce la creşterea ameninţării teroriste în Europa

În campania pentru respingerea cotelor de imigranţi, Orban a făcut referire la atentatele de la Paris, Bruxelles şi Nisa pentru a scoate în evidenţa ceea ce liderul ungar consideră a fi legătura între imigraţie şi terorism.

Originea deflagraţiei rămâne în continuare neconfirmată, însă, potrivit unor informaţii difuzate de postul public de televiziune M1, camerele de supraveghere au înregistrat cum o persoană a lăsat o pungă în zonă, cu puţin timp înainte de producerea exploziei, informează site-ul postului de televiziune France 24.

Attila Ladocsi, un expert în materiale explozive, a declarat pentru M1 că o bombă improvizată este cauza cea mai probabil a deflagraţiei, adăugând că este sigur că nu a fost vorba de explozie din cauza acumulării de gaze.

Martorii au postat imagini pe reţelele sociale în care se observă cuie împrăştiate pe jos în zona în care a avut loc incidentul.

Surse neidentificate din cadrul poliţiei au declarat pentru presa locală că fost deschisă o anchetă pentru tentativa de omor.

Poliţia urmează să prezinte concluziile preliminare ale anchetei în cursul serii de duminică, a declarat Bence Tuzson, un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de agenţia de ştiri MTI.

Cei doi ofiţeri de poliţie au fost spitalizaţi cu răni grave, a declarat un reprezentant al poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici