Explozie de amploare într-o uzină chimică din Spania. O persoană a murit | VIDEO

O explozie puternică a avut loc marţi seară la o uzină chimică situată în apropierea orăşelului spaniol Tarragona, deflagraţia generând un incendiu de amploare, informează cotidianul El Mundo.

1230 afișări
Imaginea articolului Explozie de amploare într-o uzină chimică din Spania. O persoană a murit | VIDEO

Explozie de amploare într-o uzină chimică din Spania. O persoană a fost rănită | VIDEO

UPDATE: Cel puţin o persoană a murit, o alta este dată dispărută şi alte şase au fost rănite în urma exploziei de marţi de la o uzină chimică din nord-estul Spaniei, au anunţat autorităţile locale, citate de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Două dintre persoanele rănite se află în stare critică, a informat Miquel Buch, reprezentant al Guvernului regional al Cataloniei.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor catalane de urgenţă, incendiul a fost stins, iar cei mai mulţi dintre răniţi au suferit arsuri.

Autorităţile au informat că persoana care a murit se afla într-o clădire care s-a prăbuşit din cauza suflului exploziei.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE.

Cel puţin o persoană a fost rănită în deflagraţie, a transmis Departamentul pompierilor.

Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului. Serviciul de Protecţie Civilă a instituit un perimetru de securitate şi a sfătuit localnicii să rămână în case şi să ţină ferestrele închise.

Autorităţile spaniole încearcă să afle cauzele exploziei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici