EXPLOZIE într-o mină din vestul Turciei: Cel puţin 20 de bărbaţi au murit. Sute de mineri sunt blocaţi în subteran

Cel puţin 20 de mineri au murit, iar câteva sute rămân blocaţi în subteran în urma accidentului produs la o mină din vestul Turciei, anunţă autorităţile, citate de AFP.

5229 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE într-o mină din vestul Turciei: Cel puţin 20 de bărbaţi au murit. Sute de mineri sunt blocaţi în subteran

EXPLOZIE într-o mină din vestul Turciei: Cel puţin un bărbat a murit. Sute de mineri sunt blocaţi în subteran (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 18:57 Cel puţin 20 de morţi în acidentul produs la o mină din Turcia

Alţi aproximativ 300 de muncitori au rămas blocaţi într-o mină din vestul Turciei, în urma unei explozii, relatează presa turcă.

Accidentul a avut loc într-o mină de cărbuni din regiunea Soma (Manisa), la aproximativ 80 de kilometri nord de oraşul Izmir, în vestul Turciei.

Guvernatorul regional, Mehmet Bahattin Atci, a declarat pentru postul NTV că în mină a avut loc o explozie, soldată cu moartea a cel puţin unui miner. Alţi patru mineri au fost transportaţi la spital.

Deflagraţia a avut loc la doi kilometri în subteran, iar aproximativ 20 de mineri au fost salvaţi de echipele de intervenţie.

"Cred că 200-300 de muncitori sunt blocaţi în subteran", a spus guvernatorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici