Explozie într-un mall din Philipine: Cel puţin doi morţi şi 30 de răniţi

Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press.

272 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un mall din Philipine: Cel puţin doi morţi şi 30 de răniţi

Explozie dintr-un mall din Philipine: Cel puţin doi morţi şi 30 de răniţi

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.

Autorităţile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forţele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraş, au declarat oficiali militari şi de poliţie.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanţii musulmani locali care au promis credinţă faţă de gruparea Stat Islamic.

Forţele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanţilor aparţinând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută şi cel puţin şapte militanţi au murit în lupte, a spus Sobejana.

"Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovaţi", a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliţiei din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. Explozia a distrus panourile de sticlă şi a împrăţtiat resturile pe strada din faţa mall-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici