Explozie la o bază militară din Rusia: Cel puţin două persoane au murit

Cel puţin două persoane au murit şi alte şase au fost rănite în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul unui test de armament, relatează BBC şi Reuters.

1673 afișări
Imaginea articolului Explozie la o bază militară din Rusia: Cel puţin două persoane au murit

Explozie la o bază militară din Rusia: Cel puţin două persoane au murit

Ambele persoane decedate erau specialişti civili, a transmis Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat. Printre cele şase persoane rănite se numără atât civili, cât şi militari.

Autorităţile nu au dat numele bazei militare în care s-a produs incidentul. Din primele informaţii, aceasta s-ar afla în regiunea Arkhangelsk.

„În urma exploziei, şase oficiali ai Ministerului Apărării şi ai unor companii de dezvoltare au fost răniţi. Doi specialişti au murit în urma rănilor suferite”, se menţionează în comunicatul emis de Minister.

Explozia a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Apărării, menţionând că nu au fost înregistrate radiaţii sau emanări de materiale dăunătoare în urma incidentului.

„În timpul testării unui motor a avut loc explozia şi combustia produsului”, a declarat oficialul, citat de agenţia de presă Interfax.

„Nu au fost emanate chimicale dăunătoare în atmosferă, iar nivelul de radiaţii este normal”, a adăugat acesta.

Autorităţile din oraşul Severodvinsk au anunţat că în urma exploziei a fost înregistrată o creştere uşoară a nivelului de radiaţii, relatează agenţia de presă Tass.

Taguri:
rusia,
explozie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici