Explozie la o conductă din R. Moldova care transportă gaze ruseşti spre Balcani

O explozie s-a produs duminică dimineaţă la o secţiune din sudul Republicii Moldova a unei conducte care alimentează regiunea Balcanilor cu gaze ruseşti, însă livrările de gaze nu sunt afectate, relatează agenţia rusă Itar-Tass, în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Explozie la o conductă din R. Moldova care transportă gaze ruseşti spre Balcani

Explozie la o conductă din R. Moldova care transportă gaze ruseşti spre Balcani

Incendiul izbucnit a fost stins, iar pompieri, specialişti ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai companiei Moldovagaz lucrează la locul incidentului. Livrările de gaze continuă prin alte conducte, ocolind secţiunea avariată, potrivit ofiţerului Serghei Barbu, de la Serviciul de apărare civilă şi urgenţe.

Potrivit lui Barbu, explozia s-a produs la ora 04.30, la cinci kilometri de satul Săiţi, aflat în apropiere de frontiera cu regiunea ucraineană Odesa.

Conform Departamentului pentru situaţii de urgenţă al Ministerului de Interne, citat de RIA Novosti, în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.

Preşedintele Moldovagaz, Alexandr Gusev, a declarat că secţiunea avariată a conductei va fi reparată până miercuri. "Tranzitul gazelor către Balcani nu va fi afectat de incident", a precizat Gusev, adăugând că uzura conductei sau o sudură deficientă ar putea fi cauza exploziei.

Aceasta este a doua explozie produsă anul acesta la conducta care alimentează regiunea Balcanilor cu gaze ruseşti, prima având loc în regiunea Transnistria la 1 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici