Explozie puternică la o rafinărie din Puerto Rico; circa 1.500 de oameni, evacuaţi

Autorităţile din Puerto Rico, situat în nord-estul Mării Caraibilor, au dispus evacuarea unui întreg cartier din apropierea capitalei San Juan, după producerea unei explozii la o rafinărie de petrol, relatează BBC News Online.

27 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică la o rafinărie din Puerto Rico; circa 1.500 de oameni, evacuaţi

Circa 1.500 de persoane, evacuate în Puerto Rico în urma unei explozii la o rafinărie de petrol (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Explozia s-a produs la o rafinărie din apropiere de localitatea San Juan şi a avut intensitatea unui cutremur de 2,8 grade. Guvernatorul din Puerto Rico a declarat stare de urgenţă în capitală şi în patru oraşe învecinate, dispunând evacuarea a 1.500 de persoane.

Incendiul declanşat după explozie nu a fost controlat încă, în timp ce două persoane au fost rănite în apropierea unei baze a armatei americane. Circa 130 de pompieri, susţinuţi de Garda Naţională, participă la operaţiunile de stingere a incendiului.

Autorităţile americane din domeniul aviaţiei au deviat traficul aerian din zonă din cauza fumului gros, în timp ce deţinuţii de la o închisoare de înaltă securitate au fost mutaţi.

Incediul a distrus iniţial 11 rezervoare, apoi s-a extins şi la alte recipiente inflamabile. Locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în casele lor pentru a nu inhala fum.

Oficialii susţin că nu ştiu care este cauza exploziei, dar la anchetă ar participa inclusiv agenţi FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici