VIDEO  Explozii în două aeroporturi ruseşti: avioane strategice lovite de dronele Kievului, acuză Moscova

  • Au fost implicate aeroporturile militare Riazan şi Saratov.
  • Bilanţul provizoriu este de cel puţin trei morţi.
  • Există ipoteza unui raid ucrainean, efectuat cu drone kamikaze, pentru a contracara un iminent atac rusesc asupra Ucrainei.
6203 afișări
Imaginea articolului Explozii în două aeroporturi ruseşti: avioane strategice lovite de dronele Kievului, acuză Moscova

Explozii în două aeroporturi ruseşti: avioane strategice lovite de dronele Kievului, acuză Moscova

Explozii la două aeroporturi ruseşti. Trei morţi şi şase răniţi reprezintă bilanţul unei explozii care a avut loc pe aeroportul militar rus din Riazan, la 200 de kilometri sud-est de Moscova, susţine agenţiile RIA Novosti şi Tass, precizând că explozia a fost provocată de o cisternă încărcată cu benzină.

Aeroportul militar Riazan găzduieşte centrul de instruire pentru aviaţie cu rază lungă de acţiune şi avioane cisternă.

O a doua explozie a avut loc şi pe aeroportul Engels, lângă Saratov, unde, potrivit surselor ruse, forţele armate ucrainene au avariat două bombardiere strategice Tu-95 folosind o dronă.

Saratov este punctul de plecare al bombardierelor strategice utilizate pentru atacurile asupra Ucrainei. Guvernul ucrainean nu a confirmat atacul, aşa cum s-a întâmplat deja şi cu alte ocazii de explozii misterioase pe teritoriul Rusiei.

Drona cu focos a ucraineilor

Engels-2 şi Ryazan se află între 300 şi 450 de mile de graniţa cu Ucraina, dincolo de raza de acţiune a rachetelor de la Kiev, ceea ce înseamnă că atacul era probabil să fi fost efectuat de o dronă.

Cu câteva ore înainte de explozie, firma ucraineană de arme Ukrobonoprom a declarat că a testat cu succes o dronă sinucigaşă cu un focos care ar putea lovi ambele locaţii.

Explozia vine şi după ce săptămâna trecută au fost difuzate imagini din satelit care arată avioane de la baza aeriană Engels care se pregăteau pentru un atac asupra Ucrainei.

Imaginile au arătat un amestec de aeronave alimentate Tu-95 şi Tu-160 înarmate cu rachete de croazieră, după ce analiştii au avertizat asupra unui posibil atac „la scară largă” asupra Ucrainei şi a reţelelor sale energetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici