Explozii şi focuri de armă, în apropiere de Consulatul indian din Jalalabad. Atacatorii sinucigaşi, omorâţi de forţele afgane

Forţele de securitate afgane au omorât, miercuri, un grup de atacatori sinucigaşi care aveau drept ţintă Consulatul Indiei la Jalalabad, după un atentat în care cel puţin şase persoane au fost rănite, au declarat oficiali, citaţi de Reuters online.

655 afișări
Imaginea articolului Explozii şi focuri de armă, în apropiere de Consulatul indian din Jalalabad. Atacatorii sinucigaşi, omorâţi de forţele afgane

Explozii şi focuri de armă, în apropiere de Consulatul indian din Afganistan (Imagine: Twitter)

O bombă care se afla într-o maşină condusă de unul dintre atacatori a fost detonată în apropiere de Consulatul indian, distrugând ferestre şi uşi ale clădirilor din apropiere, precum şi cel puţin opt maşini, potrivit martorilor.

Forţele de securitate au sosit la faţa locului în vehicule blindate.

Cei patru atacatori au fost omorâţi înainte de a intra în incinta consulatului, a spus Attahullah Khugyani, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar. "Ţinta lor a fost Consulatul indian, dar forţele noastre i-au împuşcat mortal înainte ca ei să ajungă acolo", a spus el.

Najibullah Kamawal, şeful Departamentului de Sănătate Publică din Nangarhar, a spus că cel puţin şase persoane au fost rănite în atac.

Acesta nu a fost încă revendicat.

În luna ianuarie a fost lansat un alt atac sinucigaş în apropiere de Consulatul pakistanez din Afganistan, revendicat de reţeaua Stat Islamic, care are o prezenţă puternică în provincia Nangarhar. Tot în ianuarie, Consulatul indian din oraşul afgan Mazar-i-Sharif a fost de asemenea, atacat de insurgenţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici