Explozii şi focuri de armă la Kabul. Ambasada americană, atacată

Mai multe explozii s-au produs marţi în centrul oraşului Kabul, fiind urmate de focuri de armă. Există informaţii că ar fi fost atacată şi ambasada americană din Kabul.

639 afișări
Imaginea articolului Explozii şi focuri de armă la Kabul. Ambasada americană, atacată

Explozii şi focuri de armă la Kabul. Ambasada americană, atacată (Imagine: Arhiva Meiafax Foto/AFP)

Poliţia afgană a confirmat existenţa violenţelor, fără a putea oferi explicaţii. Deocamdată nu se cunoaşte bilanţul victimelor. Cartierul General al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) din Kabul a fost atacat de insurgenţi afgani, anunţă o sursă militară occidentală.

"Cartierul General al ISAF este atacat în acest moment", a declarat o sursă militară occidentală, sub protecţia anonimatului.

Insurgenţii talibani afgani au revendicat atacurile armate, afirmând că sunt vizate sediile serviciilor de informaţii afgane şi străine.

"Am declanşat un atac sinucigaş masiv vizând sediile serviciilor de informaţii străine şi afgane", a declarat Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici