EXPLOZIILE din BOSTON: Un băiat de opt ani a fost ucis în atentat după ce îşi îmbrăţişase tatăl la linia de sosire

Moartea unui băiat în vârstă de opt ani, Martin Richard, ucis după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care tocmai trecuse linia de sosire a maratonului din Boston, luni, a emoţionat americanii.

2001 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE din BOSTON: Un băiat de opt ani a fost ucis în atentat după ce îşi îmbrăţişase tatăl la linia de sosire

EXPLOZIILE din BOSTON: Un băiat de opt ani a fost ucis în atentat după ce îşi îmbrăţişase tatăl la linia de sosire (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am ieşit luni seara şi m-am întâlnit cu pompierii pe care îi cunoşteam. Mi-au spus că printre cei trei morţi se află un băieţel în vârstă de opt ani, originar din Dorchester, care tocmai îşi îmbrăţişase tatăl care trecuse linia de sosire", a mărturisit editorialistul de la cotidianul Boston Globe, Kevin Cullen.

"Tatăl s-a îndepărtat şi băiatul s-a întors pe marginea drumului pentru a se întâlni cu mama şi sora sa mai mică. Bomba a explodat în acel moment. Băiatul a fost ucis, sora lui şi-a pierdut un picior, iar mama lor a fost grav rănită", a povestit Kevin Cullen.

Într-un scurt comunicat, tatăl lui Martin, Bill Richard, a declarat: "Fiul meu iubit a murit din cauza rănilor provocate de atentatul din Boston".

"Soţia şi fiica mea au răni grave", a adăugat el. "Mulţumim familiei şi prietenilor, celor care ne cunosc şi celor pe care nu i-am întâlnit niciodată, pentru gândurile şi rugăciunile lor".

Ca o ironie crudă, organizatorii maratonului din Boston au decis cu câteva zile înaintea probei să dedice cursa victimelor atacului din Newtown din decembrie, când 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi de un tânăr cu probleme psihice într-o şcoală din acest oraş situat în Connecticut, stat vecin cu Massachusetts.

În afară de Martin Richard, atentatul a provocat moartea lui Krystie Campbell, administratora unui restaurant, în vârstă de 29 de ani. Tatăl ei a explicat pentru presa locală că aceasta îşi însoţise cea mai bună prietenă pentru a-l fotografia pe partenerul acesteia la trecerea liniei de sosire.

Spre sfârşitul după-amiezii, Universitatea din Boston a declarat că cea de-a treia persoană ucisă în atentat este unul dintre studenţii săi - fără a preciza sexul - venit să asiste la maraton cu doi colegi. Unul dintre ei - o tânără - este în stare stabilă după ce a fost operată luni şi marţi, a precizat universitatea.

Agenţia oficială chineză Xinhua, care citează oficiali de la consulatul din New York, a anunţat că cea de-a treia victimă a atentatului este un cetăţean chinez, fără a preciza sexul şi fără a cita Universitatea din Boston. Potrivit agenţiei, un alt cetăţean chinez ar fi fost rănit în atac şi s-ar afla în stare stabilă.

Toată noaptea de luni spre marţi şi marţi dimineaţa, chirurgii care au îngrijit victimele celor două explozii produse la un interval de câteva secunde pe traseul maratonului, în apropiere de linia de sosire, au efectuat numeroase amputări. În afară de cele trei persoane ucise, alte 176 au fost rănite, dintre care 17 sunt în stare foarte gravă.

Liz Norden, mamă a cinci copii, a povestit cum doi dintre fiii săi, în vârstă de 31 şi, respectiv, 33 de ani, şi-au pierdut câte un picior în explozie. Ei se aflau pe Boylston Street pentru a-l putea vedea pe unul dintre prietenii lor în timp ce termina cursa.

Mai norocos, Bill Iffrig, un participant la maraton în vârstă de 78 de ani, nu a fost rănit, în timp ce fotografiile îl arată cum cade în genunchi în apropierea liniei de sosire în momentul primei explozii.

Iffrig a povestit pentru cotidianul local Everett Herald că a văzut rapid un obiect care semăna cu o cutie de cafea, care ar fi putut fi un fragment de bombă, în opinia sa.

"Ulterior a fost mult fum şi nu am mai putut să văd mare lucru", a povestit Iffrig, care s-a ridicat şi a terminat ultimii metri ai maratonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici