FOTO Mii de persoane continuă să-şi caute cunoscuţii dispăruţi după atentatul de la Manchester cu ajutorul reţelelor de socializare/ Facebook a activat opţiunea "safety check"

Rudele şi prietenii participanţilor la evenimentul de la Manchester Arena au apelat la reţelele sociale pentru a căuta informaţii despre cunoscuţii dispăruţi în contextul haosului care a urmat atacului terorist, informează BBC News şi France 24.

2501 afișări
Imaginea articolului FOTO Mii de persoane continuă să-şi caute cunoscuţii dispăruţi după atentatul de la Manchester cu ajutorul reţelelor de socializare/ Facebook a activat opţiunea  "safety check"

Facebook a activat opţiunea "safety check", după explozia de la Machester Arena

Utilizatorii reţelelor sociale au postat şi distribuit zeci de imagini ale unor tineri a căror soartă este necunoscută rudelor şi prietenilor.

Cele mai multe dintre postări includ hashtagul #missinginManchester.

Într-un astfel de mesaj, mama unei tinere de 15 ani, care a participat la concertul Arianei Grande de la Manchester Arena, cerea ajutorul oamenilor pentru a o găsi pe fiica ei

"Ultima oară am intrat în contact cu ea la ora 20.30 (22.30 ora României). Era la concert (...) mi-a spus că se distra grozav şi mi-a mulţumit ca am lasat-o să meargă", a declarat mama tinerei.

"Telefonul ei este închis. Tătăl ei o caută. Sunt foarte mult persoane care o caută", a completat ea.

Erin. P, un alt utilizator de Twitter, cere ajutorul celorlalţi utilizatori pentru a o găsi pe sora ei dispărută şi ea după atentat.

Mai multe mesaje postate pe reţelele sociale indică faptul că o serie de hoteluri din Manchester servesc drept refugiu celor care au fugit în urma atacului terorist de la concert. Aproximativ 60 de minori s-au refugiat la hotelul Holiday Inn din zona Manchester Arena, se mai afirmă în mesaje.

Un punct de urgenţă pentru oricine are nevoie de ajutor a fost înfiinţat la poarta 11 a Stadionului Etihad.

 

 

Facebook a activat opţiunea "safety check" în urma exploziei de la Machester Arena, cei care au luat parte la concert sau s-au aflat în zonă în momentul producerii evenimentului putând să îşi anunţe apropiaţii că sunt în siguranţă. Oameni au luat cu asalt reţelele de socializare pentru afla dacă copiii sau nepoţii lor sunt îm siguranţă. 

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai mulţi oameni au murit din cauza unei explozii, cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 sunt rănite, potrivit Poliţiei din Manchester, citează New York Times.

Potrivit CCN, forţele de poliţie susţin că investigaţiile iau în calcul un posibil atactor sinucigaş, incidentul fiind tratat ca pe un posibil atac terorist.

În urma unor zgomote puternice cei care asistau la un spectacol au ieşt în fugă de la eveniment generand busculate.

Manchester Arena este cea mai mare sala de spectacole, acoperita din Europa, vând o capacitate de 21.000 de locuri.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici