Facebook, forţat de Curtea Supremă din Brazilia să închidă toate conturile din Brazilia, care îl susţin pe Bolsonaro. Reacţia Facebook

  • Curtea Supremă din Brazilia le solicită celor de la Facebook să închidă toate conturile din Brazilia, care îl susţin pe Bolsonaro
  • Facebook le-a închis doar pe cele de pe teritoriul Braziliei
  • Curtea Supremă a amendat Facebook cu 368.000 de dolari pentru neconformare
  • Platforma social media va ataca judecătorii Curţii Supreme în instanţă
1716 afișări
Imaginea articolului Facebook, forţat de Curtea Supremă din Brazilia să închidă toate conturile din Brazilia, care îl susţin pe Bolsonaro. Reacţia Facebook

Facebook, forţat de Curtea Supremă din Brazilia să închidă toate conturile din lume care îl susţin pe Bolsonaro. Reacţia Facebook

Curtea Supremă a Braziliei a solicitat ca toate conturile de Facebook din Brazilia, care îl susţin pe preşedintele ţării, Jair Bolsonaro, să fie închise, relatează BBC. 
 
Facebook nu a fost de acord cu decizia, afirmând că această măsură ar fi împotriva drepturilor de libera exprimare.
 
În mai, un judecător le-a ordonat celor de la Facebook să închidă 12 conturi care îl susţin pe Bolsonaro şi distribuie fake news-uri împotriva judecătorilor. Aceeaşi solicitare a fost trimisă şi către Twitter, doar că pentru 16 conturi. 
 
Ca răspuns în faţa refuzului, Curtea Supremă a Braziliei a amendat Facebook cu suma de 368.000 de dolari pentru că nu a blocat conturile din toată lumea, ci doar conturile de pe teritoriul Brazilei. 
 
La suma de 368.000 de dolari s-a mai adăugat şi suma de aproximativ 20.000 de dolari pentru fiecare zi în care platforma social media nu s-a conformat solicitării.
 
Încă nu este sigur dacă Twitter a fost amendat.
 
Totuşi, Facebook se întoarce asupra solicitării, dar oferă şi un răspuns prin care justifică decizia finală de a se conforma cerinţei: „Având în vedere că un sediu local a fost ameninţat, nu avem alternativă, deci vom respecta decizia de a bloca conturile la nivel global, însă vom ataca în instanţă solicitarea Curţii Supreme”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici