Facebook nu a depistat interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite

  • Reţeaua de socializare online Facebook nu a depistat interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite
  • Oficial Facebook: "Deocamdată, nu am descoperit interferenţe externe sau acţiuni interne coordonate prin conturi neautentice în cazul protestelor"
  • Procurorul general al SUA, William Barr, a semnalat că există campanii online pentru amplificarea clivajelor sociale în SUA
149 afișări
Imaginea articolului Facebook nu a depistat interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite

Facebook nu a depistat interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite

Compania Facebook a anunţat, vineri, că nu a depistat dovezi privind interferenţe externe în cazul protestelor violente din Statele Unite, deşi procurorul general al SUA, William Barr, a semnalat că există campanii pentru amplificarea clivajelor sociale.

"Am căutat activ, dar deocamdată nu am descoperit interferenţe externe sau acţiuni interne coordonate prin conturi neautentice în cazul protestelor", a declarat vineri Nathaniel Gleicher, directorul Facebook privind politicile în domeniul securităţii cibernetice.

"Avertizăm că nu trebuie trase concluzii fără dovezi evidente privind ingerinţe externe", a subliniat reprezentantul Facebook, citat de agenţia de presă Reuters.

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat joi că grupuri externe recurg la campanii pentru dezinformare similare cu cele lansate de Rusia în scrutinul prezidenţial din 2016 pentru amplificarea clivajelor în societatea americană. "Hackeri străini şi grupuri asociate guvernelor străine se concentrează pe situaţia de aici şi încearcă să o exacerbeze în orice mod pot", a acuzat William Barr.

Platforma de microblogging Twitter a comunicat că întreprinde acţiuni de contracarare a oricăror tentative de interferenţe.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici