Facţiunile palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la un acord

Grupările palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la o înţelegere în privinţa reconcilierii politice, a anunţat joi liderul Hamas, Ismail Haniyeh, fără a oferi detalii suplimentare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

262 afișări
Imaginea articolului Facţiunile palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la un acord

Facţiunile palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la un acord

Cele două facţiuni urmează să organizeze o conferinţă de presă la Cairo, locul unde au început marţi discuţiile pentru unitate.

În 2007, facţiunea palestiniană Fatah a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza în faţa Hamas, considerată o grupare teroristă de către Occident şi Israel.

În luna septembrie a acestui an, Hamas a fost de acord să cedeze puterile din Gaza guvernului susţinut de preşedintele Mahmoud Abbas, în baza unui acord mediat de Egipt.

Cisiordania şi Fâşia Gaza au rămas divizate din punct de vedere politic şi administrativ din 2007. Mahmoud Abbas a anunţat recent că Autoritatea Palestiniană va începe să preia controlul asupra problemelor administrative din Gaza şi asupra "responsabilităţilor în materie de securitate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici