Familia confirmă decesul ostaticei americance Kayla Mueller, deţinută de grupul Stat Islamic

Ostatica americancă Jean Kayla Mueller, în vârstă de 26 de ani, care era deţinută de grupul terorist Stat Islamic, a fost ucisă, confirmă familia acesteia, citată de CNN.

682 afișări
Imaginea articolului Familia confirmă decesul ostaticei americance Kayla Mueller, deţinută de grupul Stat Islamic

Familia confirmă decesul ostaticei americance Kayla Mueller, deţinută de grupul Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu inimile zdrobite, anunţăm că am primit confirmarea privind moartea fiicei noastre Kayla Jean Mueller", a comunicat familia.

"Kayla a fost un angajat umanitar pasionat şi devotat. Şi-a dedicat întreaga tinereţe ajutării celor aflaţi în căutarea libertăţii, dreptăţii, păcii", a adăugat familia.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a transmis condoleanţe.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a anunţat vineri că ostatica a fost ucisă vineri la prânz într-o serie de bombardamente iordaniene. Presupusul raid aerian a avut loc în oraşul sirian Raqqa.

Kayla Jean Mueller, din Prescott (Arizona), lucra în Turcia, oferind asistenţă umanitară refugiaţilor sirieni. Tânăra s-a deplasat pentru o acţiune umanitară în Siria, unde a fost răpită în 2013. "Cât timp voi trăi, nu voi lăsa ca aceste suferinţe să fie normale. Este important să stăm să ne gândim la ce avem fiecare dintre noi şi cât de privilegiaţi suntem. Şi, de aici, să începem să ne pese", afirma tânăra într-un interviu. Kayla Jean Mueller a studiat la Universitatea din Arizona şi a fost voluntară a organizaţiei Support to Life.

Iordania a intensificat raidurile aeriene în Siria ca răzbunare pentru executarea pilotului militar iordanian Mouath al-Kasaesbeh de către organizaţia teroristă Stat Islamic.

Preşedintele SUA, Barack Obama, anunţa lunea trecută că serviciile secrete americane depun eforturi pentru eliberarea voluntarei americance ţinută ostatică de reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria din 2013. În august 2014, organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, care a decapitat cetăţeni americani, britanici, francezi, japonezi, sirieni şi irakieni, a cerut 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea americancei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici