Familia fostului preşedinte al companiei Samsung va plăti o taxă de succesiune de 10,8 miliarde dolari

Familia fostului preşedinte al companiei Samsung Lee Kun-hee a anunţat miercuri că va plăti peste 12 trilioane de woni (10,8 miliarde de dolari) în impozite pe succesiune pentru proprietăţile moştenite şi că va dona vasta colecţie privată de artă, anunţă Reuters.

761 afișări
Imaginea articolului Familia fostului preşedinte al companiei Samsung va plăti o taxă de succesiune de 10,8 miliarde dolari

Taxă de succesiune de 10,8 miliarde dolari

Lee, creditat cu transformarea Samsung în cel mai mare producător de smartphone-uri şi cipuri de memorie din lume, a murit pe 25 octombrie, lăsând o avere evaluată la aproximativ 26 trilioane de woni (23,4 miliarde dolari).

Modul în care familia Lee a gestionat taxa pe succesiune - una dintre cele mai mari din Coreea şi la nivel mondial - a fost atent urmărit, deoarece ar fi putut duce la diluarea pachetului de control deţinut de familie în compania Samsung.

A existat, de asemenea, un interes public semnificativ, în condiţiile în care au existat solicitări ca importanta colecţie de artă a lui Lee, în valoare de 1,76 miliarde de dolari, să fie donată, dar şi pentru faptul că familia a planificat să facă o donaţie importantă pentru a îmbunătăţi percepţia asupra lui Lee, condamnat pentru evaziune fiscală şi delapidare cu peste un deceniu în urmă.

Familia a declarat că intenţionează să plătească taxa într-o perioadă de cinci ani, în şase tranşe, începând cu această lună.

Familia a anunţat că va dona 1 trilion de câştiguri (aproape 900 de milioane de dolari) pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale publice.

O mare parte din extinsa colecţie personală de artă a lui Lee, inclusiv capodopere de Picasso, Monet şi Chagall, va fi donată unor organizaţii precum Muzeul Naţional al Coreei şi Muzeul Naţional de Artă Modernă şi Contemporană, a declarat familia.

Lucrările rămase, de Giacometti, Rothko şi alţii, vor fi gestionate de familie şi de Muzeul de Artă Leeum Samsung, a informat agenţia de ştiri Yonhap.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici