Familia Mandela deplânge moartea celui care era "precum un baobab"

Familia fostului preşedinte Nelson Mandela a rupt tăcerea sâmbătă, comparând moartea celui care era "precum un baobab" pentru ei, cu dureroasa sa absenţă în timpul celor 27 de ani de arest.

430 afișări
Imaginea articolului Familia Mandela deplânge moartea celui care era "precum un baobab"

Familia Mandela deplânge moartea celui care era "precum un baobab" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Da, Tata a plecat. Stălpul familiei a plecat. La fel ca în timpul celor 27 de ani dureroşi de arest", a declarat generalul Temba Matanzima, purtător de cuvânt al familiei Mandela.

"Însă în inimile şi în sufletele noastre, el va fi mereu cu noi", a adăugat el. "Da, ultimele două zile nu au fost deloc uşoare iar următoarele zile vor fi la fel. Însă cu susţinerea pe care o primim de ici şi colo, ... totul va fi bine pentru familie".

Folosind o metaforă: "Pentru familia noastră, prezenţa sa era ca cea a unui baobab care aruncă o umbră reconfortantă ce ne aducea siguranţă şi protecţie".

Fostul preşedinte a murit joi seară la vărsta de 95 de ani. Nici Winnie Madikizela-Mandela, în vărstă de 75 de ani, cea de-a doua soţie a lui Nelson Mandela de care acesta a divorţat în 1996, nici Graca Machel, în vârstă de 68 de ani, cu care acesta s-a recăsătorit în 1998, la vârsta de 80 de ani, nu au apărut şi nu s-au exprimat public de la moartea acestuia.

"Am pierdut un mare om (...) un cap de familie atent care avea timp pentru toţi şi din această cauză va fi foarte regretat. Un mare fiu al ţinutului Thembu care a avut timp pentru regi şi regine, pentru săraci şi bogaţi, pentru cei mici şi cei mari (...)", a subliniat purtătorul de cuvânt.

"Madiba este acum alături de mari prieteni, precum Or Tambo (1917-1993), Walter Sisulu (1912-2003) şi mulţi alţii", a adăugat el menţionându-i pe camarazii eroului în lupta anti-apartheid. În trecere, el i-a mulţumit actualului preşedinte Jacob Zuma pentru susţinerea sa în timpul lunilor care au precedat decesul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici