Familia ostaticului britanic John Cantlie cere grupării Stat Islamic să o contacteze

Familia jurnalistului John Cantlie, deţinut ostatic de către jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI), a cerut luni răpitorilor săi să o contacteze.

915 afișări
Imaginea articolului Familia ostaticului britanic John Cantlie cere grupării Stat Islamic să o contacteze

Familia ostaticului britanic John Cantlie cere grupării Stat Islamic să o contacteze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, sora ostaticului, Jessica Cantlie, cere grupării SI să "reia" dialogul cu familia, care ar fi fost întrerupt. Noile încercări de restabilire a contactului ar fi rămas fără răspuns.

"Ne-am aflat în contact printr-o cale pe care voi aţi iniţiat-o, dar totul s-a întrerupt din motive cunoscute de voi", a declarat Jessica Cantlie.

"Cerem în mod insistent persoanelor care îl deţin pe John să redeschidă mijlocul de comunicare utilizat anterior, prin care vom continua să trimitem mesaje, şi aşteptăm răspunsul vostru pentru ca, potrivit dorinţei tuturor, să putem relua dialogul", continuă ea în acest comunicat.

"Implorăm SI să reia contactul direct", scrie ea.

Jessica a declarat că tatăl ei, Paul Cantlie, care a pledat deja pentru eliberarea fiului său, este bolnav în fază terminală şi că ea vorbeşte în numele întregii familii.

Acest îndemn intervine după ce gruparea Stat Islamic a ucis prin decapitare până acum patru ostatici occidentali, şi anume pe jurnaliştii americani James Foley şi Steven Sotloff, pe lucrătorul umanitar britanic David Haines şi voluntarul britanic Alan Henning.

John Cantlie, un jurnalist britanic în vârstă de 43 de ani, a lucrat între altele pentru Sunday Times, Sunday Telegraph şi AFP.

El a fost răpit în noiembrie 2012 împreună cu James Foley.

După ce a fost dat dispărut timp de aproape doi ani, John Cantlie a reapărut pe 18 septembrie, îmbrăcat într-un combinezon de culoare portocalie, într-o înregistrare video difuzată de SI.

De atunci, John Cantlie a apărut în mai multe înregistrări video de propagandă în care s-a exprimat singur în faţa camerei de filmat pentru a critica administraţia americană şi Guvernul britanic sau atacurile aeriene ale coaliţiei internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici