Familia regală a Belgiei va găzdui refugiaţi ucraineni

Regele Philippe al Belgiei şi Regina Mathilda au decis să găzduiască refugiaţi ucraineni.

378 afișări
Imaginea articolului Familia regală a Belgiei va găzdui refugiaţi ucraineni

Sursa Foto- Facebook, Royal and Merciful Society of Belgium

Palatul Regal belgian a confirmat pentru BBC că două case deţinute de familia regală vor fi puse la dispoziţia a trei familii ucrainene.

Una dintre case se află în Bruxelles, iar cealaltă în regiunea sudică a Valoniei.

Un purtător de cuvânt al Palatului Regal a declarat pentru BBC că Regele Philippe a fost mişcat de mărturiile pe care le-a auzit la întâlnirea cu ucrainenii, majoritatea femei şi copii, în timp ce vizita un centru din Bruxelles, miercuri. Decizia de a găzdui a fost anunţată la scurt timp după vizită.

Nu este pentru prima dată când familia regală a Belgiei îşi arată solidaritatea cu cei aflaţi în nevoie. Vara trecută, mai multe persoane care şi-au pierdut casele în cele mai grave inundaţii din ultimele decenii din ţară au fost, de asemenea, invitate să stea în casele deţinute de cuplul regal.

O altă clădire situată chiar în afara Bruxelles-ului va fi, de asemenea, pusă la dispoziţie pentru a servi drept locuinţă colectivă, dacă va fi nevoie de mai mult spaţiu.

Până în prezent, peste 10.000 de refugiaţi ucraineni s-au înregistrat în Belgia şi au primit protecţie internaţională temporară şi un statut care le permite să locuiască şi să lucreze în Belgia timp de un an.

Autorităţile belgiene estimează că 200.000 de ucraineni vor sosi în Belgia în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici