Video Fără teste pentru COVID-19, dar cu idei. Cum descoperă medicii belgieni cazurile de infectare

  • Investigaţiile la plămâni făcute cu un computer tomograf pot arăta prezenţa COVID-19
  • Un spital din Bruxelle triază pacienţii în funcţie de rezultatul CT-ului pulmonar.
  • 8% dintre cei testaţi la tomograf aveau coronavirus, însă nu aveau simptome
2075 afișări

Nici Belgia nu are suficiente teste pentru depistarea coronavirusului, aşa că medicii de la un spital din Bruxelles au găsit o soluţie – investigaţii la plămâni făcute cu un computer tomograf. Procedura e aplicată de două săptămâni – iniţial, doar pentru pacienţii care aveau simptome, dar acum, toţi cei care au nevoie de internare sunt verificaţi înainte. La ce ajută asta îţi explică purtătorul de cuvânt al spitalului.

„Este foarte important să evităm contaminarea în alte părţi ale spitalului. Acest demers ne permite să punem imediat un pacient suspect în zona COVID a spitalului”, spune Gina Volkaert, purtător de cuvânt UZ Bruxelles.

În funcţie de ce arată computerul tomograf, pacienţii sunt plasaţi în zona necontaminată a spitalului, într-o zonă tampon, unde aşteaptă rezultatele testului PCR sau, când imaginea plămânilor arată clar prezenţa COVID-19, în zona unde sunt tratate aceste cazuri. Iar metoda asta, a pacienţilor testaţi la CT s-a dovedit utilă – 8 la sută dintre ei erau infectaţi, deşi nu aveau niciun simptom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici