FBI a investigat patru cetăţeni americani în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

Investigaţia FBI privind ingerinţele electorale ruse s-a concentrat iniţial asupra a patru cetăţeni americani, scopul fiind acela de a afla dacă aceştia aveau legătură cu imixtiunile Moscovei în scrutinul prezidenţial din 2016, a declarat James Comey, fost director al FBI, în Congresul SUA.

263 afișări
Imaginea articolului FBI a investigat patru cetăţeni americani în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

FBI a investigat patru cetăţeni americani în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

Comey, care a fost audiat vineri în Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor, nu a dezvăluit identitatea cetăţenilor americani vizaţi de anchetă, însă a precizat că Donald Trump nu se numără printre aceştia, potrivit The Associated Press.

"Am iniţiat investigaţii vizând patru americani pentru a vedea dacă exista vreo legătură între ei şi eforturile Rusiei de a interveni", a declarat Comey, potrivit transcriptului audierii, ce a fost publicat sâmbătă.

Comey a fost audiat de această comisie în cadrul anchetei privind acţiunile FBI în cursul campaniei electorale din 2016, când instituţia a recomandat împotriva inculpării candidatei democrate Hillary Clinton şi a demarat o investigaţie privind ingerinţele electorale ruse.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile în acest caz.

Donald Trump, preşedintele SUA, este suspectat că i-a cerut în februarie 2017 directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi.

James Comey a fost demis de Donald Trump în mai 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici