FBI arestează un fost translator militar pentru că a minţit în privinţa legăturilor sale cu Stat Islamic

Un imigrant irakian care a fost descris drept fost translator pentru armata americană a fost arestat de agenţii federali, joi, sub acuzaţia că ar fi minţit în legătură cu depunerea jurământului de credinţă faţă de liderul Statului Islamic.

214 afișări
Imaginea articolului FBI arestează un fost translator militar pentru că a minţit în privinţa legăturilor sale cu Stat Islamic

FBI arestează un fost translator militar pentru că a minţit în privinţa legăturilor sale cu Stat Islamic (Imagine: Shutterstock)

Într-o plângere depusă în faţa unei tribunal federal din Dallas, FBI l-a acuzat pe Bilal Abood, în vârstă de 37 de ani, că a călătorit, trecând prin mai multe ţări, inclusiv Mexic şi Turcia, către Siria în aprilie 2013 şi s-a întors în septembrie anul trecut în Statele Unite.

După întoarcerea sa, afirmă plângerea, Abood, care a încercat să părăsească Statele Unite în martie 2013 dar i s-a interzis accesul la bordul avionului, a fost interogat de FBI. Plângerea afirmă că el a recunoscut în faţa agenţilor că a mers în Siria pentru a lupta cu Armata Siriană Liberă.

Când FBI, înarmat cu un mandat de percheziţie, i-a confiscat computerul anul trecut, a descoperit că Abood depusese "jurământ de credinţă faţă de liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi", potrivit plângerii. Aceasta afirmă că la 19 iulie 2014, folosind un pseudonim islamic, Abood a scris pe Twitter: "Jur supunere califului Abu Bakr al-Baghdadi".

Plângerea afirmă că atunci când agenţii FBI au mers la locuinţa lui Abood pentru a returna computerul, acesta a negat orice supunere faţă de liderul Statului Islamic.

Abood, care a fost translator pentru armata americană, a compărut în faţa tribunalului din Texas joi după-amiază şi ar urma să rămână în custodie până la audierea de vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici