FBI nu recomandă inculparea lui Hillary Clinton în cazul utilizării mailului personal

Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite nu va recomanda punerea sub acuzare a fostului secretar de Stat Hillary Clinton, favorită să reprezinte Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial, în cazul utilizării mailului şi gestionării informaţiilor clasificate.

1096 afișări
Imaginea articolului FBI nu recomandă inculparea lui Hillary Clinton în cazul utilizării mailului personal

FBI nu recomandă inculparea lui Hillary Clinton în cazul utilizării mailului personal

Directorul FBI, James Comey, a declarat că, în calitatea de secretar de Stat, Hillary Clinton a fost "neglijentă" utilizând mailul personal în activităţi oficiale, notând că ar putea exista riscul unor sancţiuni administrative.

Însă "nu există indicii că doamna Hillary Clinton ar fi trimis intenţionat sau ar fi primit informaţii clasificate. Poziţia noastră este că niciun procuror rezonabil nu ar formula acuzaţii în acest caz", a subliniat James Comey, citat de ziarul The New York Times.

Hillary Clinton este favorită să reprezinte Partidul Democrat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite. Hillary Clinton a făcut obiectul unor critici intense pentru că ar fi utilizat mailul personal în timp ce ocupa funcţia de secretar de Stat.

Hillary Clinton a fost audiată de agenţi FBI acum câteva zile. Anchetatorii au verificat 30.000 de emailuri şi au intervievat zeci de persoane în cadrul anchetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici