FBI trage alarma: Reţelele Huawei ar putea bloca arsenalul atomic al SUA

Potrivit unei investigaţii a serviciilor secrete americane, compania chineză a implantat deja pe teritoriul SUA tehnologie capabilă să distrugă procedurile de utilizare a energiei nucleare militare.

2328 afișări
Imaginea articolului FBI trage alarma: Reţelele Huawei ar putea bloca arsenalul atomic al SUA

FBI trage alarma: Reţelele Huawei ar putea bloca arsenalul atomic al SUA

În anul 2020, în pandemie plină, preşedintele de atunci al Statelor Unite, Donald Trump, a tunat oublic împotriva chinezului Huawei, lider mondial în reţelele de telecomunicaţii.

Acum, CNN a descoperit că nu era o problemă comercială banală sau o strategie de supremaţie tehnologică, ci o problemă de securitate naţională. Unele reţele chineze deja situate pe teritoriul american ar fi „capabile să intercepteze comunicaţiile militare americane” până în momentul de faţă, relatează ancheta FBI, să „blocheze procedurile legate de arsenalul nuclear strategic şi tactic”.

După 5 luni de război rusesc în Ucraina, China lui Xi Jinping ar avea cea mai înfricoşătoare putere în mâinile sale: capacitatea de a bloca efectul de descurajare al focoaselor nucleare. Guvernul chinez neagă, însă precedentele nu lipsesc: în 2017, FBI-ul a blocat un proiect faraonic de a construi o grădină în cel mai înalt punct din Washington. Serviciile secrete au devenit suspicioase când au citit că tehnologia situată în cel mai înalt punct al dealului ar fi trebuit să fie asamblată cu piese aduse pe teritoriul SUA în servietele diplomatice.

 

Sursele FBI au recunoscut pentru CNN că ar fi foarte greu de demonstrat că datorită antenelor a existat un furt efectiv de date către Beijing, dar simpla existenţă a acestei posibile ferestre asupra celor mai secrete proceduri militare din Statele Unite este mai mult decât suficientă pentru a suna o alertă de securitate naţională. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici