Fed avertizează că relansarea economică a SUA depinde de evoluţia pandemiei

- Rezerva Federală (Fed): Evoluţia pandemiei influenţează relansarea economiei SUA - "Situaţia economică depinde semnificativ de evoluţia virusului", avertizează Fed - Actualele instrumente de politică monetară au fost menţinute

296 afișări
Imaginea articolului Fed avertizează că relansarea economică a SUA depinde de evoluţia pandemiei

Fed avertizează că relansarea economică a SUA depinde de evoluţia pandemiei

Ritmul relansării economice a Statelor Unite depinde de evoluţia pandemiei, a avertizat miercuri, potrivit cotidianului Financial Times, Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din SUA.

"Situaţia economică depinde semnificativ de evoluţia virusului", a transmis Fed, la finalul unei sesiuni de două zile în care a decis prelungirea măsurilor pentru asigurarea lichidităţilor internaţionale în dolari.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, organismul decizional din cadrul Rezervei Federale, nu a efectuat modificări semnificative în politica monetară, menţinând ratele dobânzilor aproape de zero şi semnalând că ar putea adopta măsuri suplimentare pentru susţinerea relansării economice.

Sistemul liniilor urgente de tranzacţionare instituit cu alte bănci centrale a fost prelungit până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021. De asemenea, instrumentul temporar de schimbare a obligaţiunilor în dolari a fost menţinut.

"Aceste facilităţi au fost introduse în martie 2020 pentru a relaxa presiunile globale asupra pieţelor financiare cu dolari, în contextul şocului generat de pandemia Covid-19, pentru atenuarea efectelor acestor presiuni asupra liniilor de creditare destinate persoanelor fizice şi companiilor, atât pe plan intern, cât şi în străinătate. Prelungirea acestor facilităţi va ajuta la susţinerea îmbuntăţirilor recente pe pieţele financiare finanţate cu dolari americani prin menţinerea acestor garanţii importante de lichidităţi", precizează Fed.

Reuniunea Fed pe tema politicilor monetare a avut loc în contextul scăderii valorii dolarului până la cel mai mic nivel din ultimii doi ani. În ultimele zile, oficiali din cadrul Fed au avertizat că reintensificarea pandemiei generează riscuri pentru relansarea economică a Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici