Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, anulează vizita în Israel. Benjamin Netanyahu a refuzat întrevederea

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a anulat vizita care era programată în Israel, în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu a refuzat să aibă o întrevedere cu ea, informează site-ul israelian Ynetnews.com.

1865 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, anulează vizita în Israel. Benjamin Netanyahu a refuzat întrevederea

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, anulează vizita în Israel. Benjamin Netanyahu a refuzat întrevederea

Un diplomat israelian a oferit justificări pentru refuzul premierului Benjamin Netanyahu de a se întâlni cu Federica Mogherini.

"A fost invitată de o organizaţie proevreiască, pentru o conferinţă, nu de Israel", a explicat diplomatul. "Poziţiile Federicăi Mogherini sunt foarte ostile faţă de Israel", a subliniat el.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a criticat în mod repetat utilizarea disproporţionată a forţei de către armata israeliană împotriva palestinienilor. De asemenea, Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene în Cisiordania şi deciziei Statelor Unite de a recunoaşte oraşul Ierusalim capitală a Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici