Federica Mogherini solicită un armistiţiu umanitar în estul Ucrainei

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a cerut miercuri instituirea unui armistiţiu umanitar în estul Ucrainei, în scopul evacuării civililor din zonele în care au loc confruntări.

420 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini solicită un armistiţiu umanitar în estul Ucrainei

Federica Mogherini solicită un armistiţiu umanitar în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este necesar să oprim spirala violenţei în estul Ucrainei. Bombardamentele efectuate în zone în care sunt civili reprezintă o încălcare gravă a dreptului umanitar internaţional. Sistemele de artilerie trebuie retrase imediat din zonele rezidenţiale", a declarat Mogherini, potrivit agenţiei ANSA.

"Solicit un armistiţiu umanitar de cel puţin trei zile. Civilii trebuie să poată părăsi în siguranţă zonele de conflict", a adăugat Mogherini.

Cel puţin 112 civili au fost ucişi în luna ianuarie în estul Ucrainei, unde continuă confruntările între armată şi insurgenţii separatişti proruşi, anunţă autorităţile ucrainene.

Peste 5.300 de oameni au murit, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite de la începutul conflictului separatist din estul Ucrainei, în martie 2014, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici