Felicitările de Crăciun, în pericol în Marea Britanie

Mişcarea pentru Izolarea Crăciunului, o grupare necunoscută, ameninţă cu represalii magazinele britanice care vând deja felicitări de Crăciun, încuietorile unui magazin fiind blocate cu lipici.

205 afișări
Imaginea articolului Felicitările de Crăciun, în pericol în Marea Britanie

Felicitările de Crăciun, în pericol în Marea Britanie (Imagine: Valentin Zamora/Mediafax Foto)

Trei magazine şi un vânzător de ziare din Leeds (nordul Angliei) au primit scrisori din partea grupării necunoscute în care erau avertizaţi: "Facem un apel foarte politicos, dar foarte serios să nu vindeţi felicitări de Crăciun înainte de 1 noiembrie. În caz contrar vom bloca cu lipici încuietorile magazinelor. Pacea fie cu voi!".

Poliţia locală a confirmat că anchetează scrisorile de ameninţare.

Un magazin din Leeds a avut încuietorile blocate cu lipici. "Ne-a enervat foarte tare şi am alertat poliţia. Am retras de la vânzare felicitările de Crăciun", explică o angajată.

"Este foarte ciudat. În fiecare dimineaţă mă întreb dacă voi mai putea deschide uşa", explică Clive Barker, reprezentantul orgaizaţiei de caritate Oxfam din Leeds.

"Nu vom retrage felicitările. Sunt importante pentru că ne ajută să strângem fonduri pentru proiectele Oxfam", adaugă Barker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici