FEMEIA din spatele scandalului PETRAEUS. Jill Kelley este consul onorific sud-coreean - FOTO

Jill Kelley, femeia aflată la originea scandalului care a condus la demisia directorului CIA David Petraeus şi care ar fi primit email-uri controversate de la generalul John Allen, este consul onorific al Coreei de Sud în Statele Unite, anunţă surse oficiale.

14449 afișări
Imaginea articolului FEMEIA din spatele scandalului PETRAEUS. Jill Kelley este consul onorific sud-coreean - FOTO

FEMEIA din spatele scandalului PETRAEUS. Jill Kelley este consul onorific sud-coreean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi membri ai Ministerului sud-coreean de Externe au anunţat că femeia în vârstă de 37 de ani a fost numită consul onorific în august, conform agenţiei de presă Yonhap.

"Deşi nu este nici inculpată, nici condamnată, dacă scandalul Petraeus va deveni problematic, funcţia de consul onorific ar putea fi retrasă", a declarat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe.

Jill Kelley se află la originea scandalului care a condus la demisia directorului CIA David Petraeus. Ancheta în cazul lui David Petraeus a început în vară, FBI analizând şase email-uri anonime prin care era ameninţată Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a familiei lui David Petraeus. În cursul anchetei, FBI a depistat că autoarea email-urilor cu ameninţări era Paula Broadwell, biografa directorului CIA.

De asemenea, generalul John Allen, propus pentru conducerea comandamentului suprem al NATO, este suspectat că i-ar fi trimis mesaje "deplasate", la limita "flirtului", cu Jill Kelley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici