Femeile afgane nu au voie să apară în dramele televizate. Noile reguli impuse de talibani

  • Noile reguli stabilite de talibani le interzic prezentatoarelor să apară la TV fără capul acoperit.
  • Femeile afgane nu au voie să apară în dramele televizate.
  • Spectacolele de divertisemnt care insultă religia sunt interzise.
438 afișări
Imaginea articolului Femeile afgane nu au voie să apară în dramele televizate. Noile reguli impuse de talibani

Femeile afgane nu au voie să apară în dramele televizate. Noile reguli impuse de talibani

Femeilor afgane li s-a interzis să apară în dramele televizate din Afganistan, arată noile reguli impuse de Guvernul taliban. De asemenea, jurnalistele şi prezentatoarele trebuie să aibă capul acoperit pe ecran.
 
Modificările pentru canalele de televiziune afgane cuprind 8 noi reguli, printre care se numără interzicerea filmelor considerate împotriva principiilor islamice, a legii şi a valorilor afgane.
 
În plus, imaginile cu bărbaţi în care sunt expuse părţi intime ale corpului sunt interzise.
 
Spectacolele de comedie şi divertisment care insultă religia, sunt şi ele interzise, iar talibanii insistă ca filmele străine care promovează alte valori culturale să nu fie difuzate. 
 
Hujjatullah Mujaddedi, membru al unei organizaţii care reprezintă jurnaliştii din Afganistan, a declarată pentru BBC că unele dintre reguli nu sunt practice şi că dacă sunt puse în aplicare, unele canale ar fi nevoite să închidă.
 
În acelaşi timp, talibanii susţin că restricţiile impuse femeilor şi fetelor care lucrează sunt temporare şi sunt valabile doar pentru a se asigura că toate locurile de muncă şi mediile de învăţare sunt sigure pentru ele.
 
Talibanii au preluat puterea în Afganistan la jumătatea lunii august şi multora le e teamă că vor fi introduse restricţii şi mai dure. Gruparea islamistă militantă care a preluat controlul după plecarea forţelor americane a instruit imediat fetele şi tinerele să rămână acasă pe perioada şcolii.
 
În trecut, în timpul domniei anterioare din anii 1990, fetelor li s-a interzis dreptul la educaţie şi la un loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici