Fenomen îngrijorător pe perioada pandemiei de Covid-19. Numărul sarcinilor în rândul elevelor a crescut brusc

Numărul elevelor care au rămas însărcinate a crescut brusc în perioada pandemiei, în Kenya, una dintre ţările africane care au luat măsuri severe pentru a încerca să stopeze răspândirea noului coronavirus.

3531 afișări
Imaginea articolului Fenomen îngrijorător pe perioada pandemiei de Covid-19. Numărul sarcinilor în rândul elevelor a crescut brusc

Fenomen îngrijorător pe perioada pandemiei de Covid-19. Numărul sarcinilor în rândul elevelor a crescut brusc

Datele publicate, marţi, cu ocazia Zilei Copilului African, au arătat că în provincia Machakos, situată în apropierea capitalei Nairobi, 4.000 de adolescente au rămas însărcinate de la de mijlocul lunii martie până în prezent, scrie CapitalFM.co.ke. Aproximativ 200 dintre aceste fete au sub 14 ani.

Autorităţile spun că acest fenomen este o consecinţă directă a restricţiilor legate de coronavirus, printre care se numără şi închiderea şcolilor pentru a evita o răspândire catastrofală a virusului.

Oficialii spun că majoritatea acestor cazuri apar după ce fetele sunt obligate să întreţină relaţii intime cu unii dintre membrii apropiaţi ai familiei, iar punerea sub acuzare a acestora este dificilă din cauza sistemului judiciar din ţară.

Kenya este printre ţările cu cele mai mari rate de sarcină în rândul adolescenţilor: 82 la 1000 de naşteri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici