Fernando Gentilini, numit în postul de Reprezentant Special al UE pentru Orientul Mijlociu

Diplomatul italian Fernando Gentilini a fost numit miercuri în postul de Reprezentant Special al UE pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a anunţat Consiliul Uniunii Europe într-un comunicat.

62 afișări
Imaginea articolului Fernando Gentilini, numit în postul de Reprezentant Special al UE pentru Orientul Mijlociu

Fernando Gentilini, numit în postul de Reprezentant Special al UE pentru Orientul Mijlociu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul Reprezentant Special al UE pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, al cărui mandat începe imediat şi se va încheia la 30 aprilie 2016, va avea misiunea de a crea "un nou cadru" care să favorizeze "soluţionarea definitivă a conflictului israeliano-palestinian, întemeiată pe coexistenţa a două state".

Fernando Gentilini are o experienţă vastă în domeniul diplomaţiei, activând ca director pentru Europa de Vest, Balcanii de Vest şi Turcia în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă şi ca Reprezentant Special al UE în Kosovo.

De asemenea, diplomatul slovac Peter Burian a fost numit în postul de Reprezentant Special al UE pentru Asia Centrală.

Misiunea sa va fi de a monitoriza punerea în aplicare a Strategiei UE pentru Asia Centrală, potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici