Fetiţă de 10 ani, salvată în timpul luptelor pentru eliberarea oraşului Mosul: ”Am crezut că nu o sa mai veniţi” - VIDEO

Timp de trei zile, fără hrană sau apă, Aysha, în vârstă de zece ani, s-a agăţat cu disperare de mama ei, în timp ce afară se dădea o luptă terifiantă pentru eliberarea oraşului Mosul din ghearele reţelei teroriste Stat Islamic.

4295 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de 10 ani, salvată în timpul luptelor pentru eliberarea oraşului Mosul: ”Am crezut că nu o sa mai veniţi” - VIDEO

”Am crezut că nu o sa mai veniţi” Fetiţă de 10 ani, salvată - VIDEO

Atunci când salvarea a ajuns în cele din urmă, sub forma forţelor irakiene, micuţa şi-a înfrânat cu curaj lacrimile, chiar dacă chipul acesteia trăda frică, semn al traumelor trăite, dar şi o bucurie de nedescris. Aysha le-a mulţumit cu disperare salvatorilor ei şi s-a oferit să le sărute picioarele.

Satul în care locuia Aysha, Kafer, se află la 18 mile de oraşul irakian nordic Mosul, şi a fost sub controlul fanaticilor islamişti din 2014. Din fericire, eliberarea a venit în cele din urmă, joia trecută.

Cameramanii au filmat momentul în care Aysha a fost salvată de o unitate de poliţie militară care luptă alături de armata irakiană. Abia putând să-şi stăpânească emoţiile, strângând la piept un pachet de biscuiţi şi o sticlă cu apă oferite de soldaţi, ea şi-a arătat recunoştinţa pemtru salvatori.

"Sunt atât de recunoscătoare tuturor. Am crezut că nu va veni niciodată nimeni să ne salveze. Nu am avut mâncare, nici apă, timp de trei zile şi am fost doar eu şi mama, tatăl meu a fost luat şi ucis de terorişti”

"Oamenii din Stat Islamic au luat atât de mulţi copii din satul meu şi nu am aflat ce s-a întâmplat cu ei. Unii dintre ei au murit. Mama mea a fost obligată să le dea toţi banii şi bijuteriile ei şi nu am mai avut nimic. Mulţumesc, mulţumesc. Aş vrea să vă sărut picioarele”

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici