Fetiţa despre care se crede că este fiica lui Kim Jong Un, în centrul atenţiei la un banchet militar

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a adus marţi fata despre care se crede că este fiica sa la un banchet fastuos într-o cazarmă, cel mai recent semn că aceasta ar putea fi pregătită pentru a deveni succesorul său în cadrul unui regim autoritar de familie care datează de zeci de ani, scrie CNN.

1524 afișări
Imaginea articolului Fetiţa despre care se crede că este fiica lui Kim Jong Un, în centrul atenţiei la un banchet militar

Sursa Foto - AP News

Fetiţa - despre care se crede că este al doilea copil al lui Kim, Ju Ae, în vârstă de aproximativ 9 ani - şi tatăl ei au fost însoţiţi de soţia sa, Ri Sol Ju, în vizita la cazarmă şi la banchetul ulterior, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a fondării Armatei Populare Coreene (KPA), a relatat presa de stat.

Un raport al Agenţiei Centrale Coreene de Ştiri (KCNA) a descris faptul că a-l vedea pe Kim şi pe fiica sa "respectată" ca fiind un vis devenit realitate pentru oficialii militari prezenţi la banchet.

Imagini publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun au arătat-o pe fetiţă mergând alături de Kim şi de mama sa în timp ce intrau în sala de banchet, în timp ce ofiţerii militari aplaudau.

La banchet, fata a fost aşezată în centrul mesei principale, între Kim şi mama sa.

Într-o ţară în care familia Kim şi armata sunt puternice, prezenţa fetiţei la un eveniment atât de important trimite semnale clare, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

"Prin includerea ostentativă a soţiei şi a fiicei sale, Kim vrea ca observatorii din ţară şi din străinătate să vadă dinastia familiei sale şi armata nord-coreeană ca fiind irevocabil legate", a spus el.

Alţi observatori au declarat că este clar că Kim a făcut o alegere a succesorului său, confirmând speculaţiile care au început odată cu apariţia fetei la testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) în noiembrie, împreună cu tatăl său.

Parlamentarul sud-coreean şi secretar al Serviciului Naţional de Informaţii Yoo Sang-bum a declarat după acea lansare că se credea că fata este Ju Ae.

Imaginile îi arătau pe cei doi mergând de mână în timp ce inspectau masiva rachetă, în timp ce presa de stat a numit-o fiica "iubită" a lui Kim.

Presa de stat nord-coreeană a publicat mai târziu în aceeaşi lună un articol cu imagini cu Kim şi fiica sa, descriind-o ca fiind copilul său "cel mai iubit", a declarat Cheong Seong-chang, analist senior la Institutul Sejong din Coreea de Sud.

"Având în vedere acestea, nu mai există nicio îndoială că Kim Ju Ae a fost desemnată drept succesoare a lui Kim Jong Un şi este necesar să acordăm atenţie modului în care acest lucru va afecta politicile interne şi externe ale Coreei de Nord pe termen mediu şi lung, precum şi modul în care nord-coreenii vor accepta succesiunea celei de-a patra generaţii", a declarat Cheong.

Domnia familiei Kim în Coreea de Nord datează din 1948, când Kim Il Sung a venit la putere în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Când acesta a murit în 1994, fiul său, Kim Jong Il, a preluat controlul ţării. Kim Jong Un a venit la putere în decembrie 2011, după moartea tatălui său, Kim Jong Il.

Nu există niciun indiciu că Kim Jong Un ar urma să predea conducerea în curând.

Deşi regimul Kim a mai organizat anterior astfel de banchete pentru militari, imaginile de la evenimentul de marţi au descris un cadru mai fastuos decât s-a mai văzut până acum.

KCNA a relatat că Kim Jong Un a ţinut un discurs la banchet în care liderul nord-coreean a lăudat şi încurajat armata, fără a face remarci despre Statele Unite sau Coreea de Sud.

Banchetul de marţi a avut loc cu o zi înainte de ceea ce mulţi experţi se aşteaptă să fie cea mai mare paradă militară a Coreei de Nord de până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici