Fidel Castro este "foarte sănătos", afirmă un teolog brazilian după întâlnirea cu El Comandante

Fidel Castro este "foarte sănătos", a anunţat miercuri la televiziunea cubaneză teologul brazilian Frei Betto, la o zi după ce s-a întâlnit cu fostul preşedinte cubanez, a cărui stare de sănătate a făcut în ultimele săptămâni obiectul unor zvonuri.

1670 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro este "foarte sănătos", afirmă un teolog brazilian după întâlnirea cu El Comandante

Fidel Castro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Părintele Revoluţiei cubaneze, care s-a retras de la putere în 2006, "este foarte sănătos şi are o stare de spirit foarte bună", a declarat pentru postul naţional de televiziune Betto, prima persoană primită oficial de către Fidel Casto în ultimele trei luni.

Nicio imagine de la această întâlnire nu a fost difuzată miercuri, la două zile după ce fostul şef de stat, în vârstă de 88 de ani, a rupt tăcerea pe care a păstrat-o timp de mai multe luni printr-o scrisoare în care comentează recenta apropiere dintre Cuba şi Statele Unite.

"El se află în turnul său de observaţie privilegiată şi este foarte optimist", a adăugat Betto, după întrevederea de marţi, anunţată de către cotidianul oficial Granma, care a subliniat "relaţiile fraterne" dintre cei doi.

Lunga tăcere a lui Fidel Castro a alimentat numeroase zvonuri cu privire la starea sănătăţii sale, în contextul în care nu şi-a mai făcut apariţia în public de peste un an, iar cele mai recente fotografii în care apare au fost publicate în august 2014. Autorităţile cubaneze nu au făcut niciun comentariu cu privire la aceste zvonuri.

Ultima persoană pe care Fidel castro a primit-o în mod oficial a fost preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, în octombrie.

Frei Betto, pe numele său adevărat Carlos Alberto Libanio Christo, este un călugăr dominican, scriitor şi activist politic, un aprig apărător al teologiei eliberării, un curent al gândirii latino-americane de stânga care doreşte să redea demnitatea şi speranţa săracilor şi excluşilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici