Fidel Castro: Vizitatorii americani răspândesc gripa H1N1 în Cuba

Fostul lider cubanez, Fidel Castro, afirmă că vizitatorii americani sunt responsabili pentru răspândirea epidemiei de gripă de tip H1N1 în Cuba, relatează BBC News Online.

49 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro: Vizitatorii americani răspândesc gripa H1N1 în Cuba

Fidel Castro: Vizitatorii americani răspândesc gripa H1N1 în Cuba (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un editorial publicat de presa de stat de la Havana, Castro susţine că o creştere a numărului turiştilor americani în insulă va spori numărul de cazuri de gripă nouă.

Administraţia americană a decis recent suspendarea restricţiilor impuse asupra vizitelor efectuate de americanii de origine cubaneză la Havana.

Liderul cubanez a afirmat că virusul s-a răspândit în toate provinciile ţării, în special în cele unde locuiesc rude ale cubanezilor stabiliţi în SUA.

În acelaşi timp, el a subliniat că embargoul comercial impus de Statele Unite împiedică autorităţile cubaneze să îşi procure din străinătate echipamentele şi medicamentele necesare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Totuşi, el nu a invocat o conspiraţie americană împotriva Havanei. "Desigur, nu cred că aceasta a fost intenţia guvernului Statelor Unite", afirmă el, adăugând totuşi că "aceasta este realitatea care rezultă din blocada absurdă şi ruşinoasă".

Cuba a anunţat 800 de cazuri de gripă H1N1 şi şapte decese provocate de acasta.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a anunţat săptămâna trecută că Havana va începe să primească vaccinuri împotriva gripei noi în termen de o lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici