Fiica unui milionar, printre tinerii reţinuţi după revoltele de la Londra

Fiica unui milionar, un agent imobiliar şi o studentă la balet au fost identificaţi printre participanţii la revoltele de la Londra, deşi printre motivele izbucnirii violenţelor au fost enumerate sărăcia, excluziunea socială sau lipsa de educaţie, informează Daily Mail, în ediţia online de vineri.

514 afișări
Imaginea articolului Fiica unui milionar, printre tinerii reţinuţi după revoltele de la Londra

Fiica unui milionar, printre tinerii reţinuţi după revoltele de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarul britanic prezintă portretele mai multor tineri din categorii privilegiate care au fost reţinuţi şi acuzaţi de participare la protestele de stradă violente care au început la Londra şi ulterior s-au extins în mai multe oraşe din Marea Britanie.

Printre aceştia, Laura Johnson, în vârstă de 19 ani şi fiica unor milionari, a fost acuzată pentru furtul de echipamente electronice în valoare de 5.000 de lire, inclusiv televizoare şi telefoane mobile. Echipamentele au fost găsite într-o maşină condusă de ea, unde se mai aflau şi o mască şi mănuşi. Părinţii ei, Robert şi Lindsay Johnson, locuiesc într-o reşedinţă impunătoare de peste 1 milion de lire şi conduc o companie de marketing direct, tatăl tinerei fiind şi membru al conducerii mai multor firme.

Laura Johnson a respins acuzaţiile de jaf şi a fost eliberată pe cauţiune, cu condiţia să nu se asocieze cu persoanele în prezenţa cărora a fost reţinută. Ea trebuie să poarte o brăţară electronică de localizare, să nu iasă din casă între orele 19.00 şi 6.00 şi să revină la tribunal în data de 21 septembrie.

Gassam Ojjeh, în vârstă de 22 de ani, agent imobiliar, a fost acuzat de tentativă de furt dintr-un magazin de produse IT, a doua zi după ce acesta fusese devastat de protestatari. Ojjen, agent imobiliar, a respins acuzaţiile de jaf, dar a rămas în custodia autorităţilor.

Printre protestatari s-a mai numărat şi o tânără care studiază baletul, în vârstă de 17 ani, care a fost reţinută după ce poliţia a dat publicităţii imagini ale acesteia, în timp ce fura două televizoare dintr-un magazin devastat în timpul revoltelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici