Filieră pentru trimiterea unor presupuşi jihadişti către Siria, destructurată în Franţa

O filieră prin care erau trimişi presupuşi jihadişti către Siria a fost destructurată luni dimineaţa, în principal în regiunea Toulouse, în sud-vestul Franţei, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

178 afișări
Imaginea articolului Filieră pentru trimiterea unor presupuşi jihadişti către Siria, destructurată în Franţa

Filieră pentru trimiterea unor presupuşi jihadişti către Siria, destructurată în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arestări au fost operate, de asemenea, în regiunea Parisului şi în Normandia, în vest, a adăugat aceeaşi sursă.

Aproximativ "zece obiective" erau vizate în mai multe departamente de către poliţia antiteteroristă şi trupe din cadrul Raid, o unitate de elită a poliţiei. Numărul exact şi profilul persoanelor arestate nu erau cunoscute luni dimineaţa.

Potrivit primelor informaţii disponibile, această presupusă filieră ar fi trimis deja în Siria candidaţi la jihad.

Franţa s-a confruntat în 2014 cu o adevărată explozie a numărului de candidaţi la jihadism care pleacă spre Siria şi Irak. Problema întoarcerii lor în ţară şi o eventuală acţiune teroristă pe teritoriul francez sunt evocate acut.

Numărul candidaţilor la jihadul sirian a crescut cu peste 80% din ianuarie, a declarat de curând ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve. Potrivit estimărilor oficiale, la faţa locului s-ar afla aproximativ 400 de persoane, peste 200 şi-au exprimat intenţia de a pleca, aproximativ 120 s-au întors deja în ţară, aproximativ 200 de află în tranzit, iar aproximativ 50 au fost ucise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici