Filme despre educaţia pe care o primesc copiii în cadrul "Şcolii Jihadului", difuzate de gruparea Stat Islamic - VIDEO

Reţelele de comunicare folosite de militanţii din cadrul grupului Stat Islamic au difuzat înregistrări video care prezintă viaţa din interiorul unei "Şcoli a Jihadului", în care apar copii cu vârste mai mici de zece ani încurajaţi să tragă cu arme automate AK47 şi familiarizaţi cu ororile războiului.

1770 afișări
Imaginea articolului Filme despre educaţia pe care o primesc copiii în cadrul "Şcolii Jihadului", difuzate de gruparea Stat Islamic - VIDEO

Filme despre educaţia pe care o primesc copiii în cadrul "Şcolii Jihadului", difuzate de gruparea SI (Imagine: The Independent)

În cadrul propagandei create de aripa mediatică a grupării, Muassissat al-Furqan, copiii apar în înregistrări video despre care experţii susţin că sunt o încercare de a prezenta "utopia" lumii conduse de gruparea Stat Islamic, relatează The Independent, în ediţia electronică.

Într-unul dintre filmele difuzat pe YouTube, intitulat "Fiii Statului Islamic", copiii stau în jurul unui învăţător, neidentificat, şi sunt întrebaţi despre principiile islamului, în ceea ce pare a fi o lecţie de religie.

Filmuleţul trece apoi la interviuri şi imagini cu elevii "şcolii" care cântă şi vorbesc, iar în spatele lor pot fi văzute pentru scurt timp mitraliere AK47.

Un alt clip postat în cadrul seriei "Mesaje din Ţinutul Bătăliilor Finale" pare a fi un film de absolvire. Acesta prezintă noii absolvenţi ai "Şcolii Jihadului" aliniaţi în faţa unei scene, ascultând un orator, în timp ce rânduri de adulţi care ar putea fi părinţii acestora urmăresc ceremonia. Filmul a fost produs de Al-I'tisaam Media, o altă organizaţie de propagandă a Statului Islamic, şi intercalează imagini sângeroase şi violente ale unor operaţiuni ale militanţilor pe teren. Copiii care au reuşit să fugă din această "şcoală" susţin că erau obligaţi să urmărească astfel de înregistrări.

Deşi momentul şi locul în care au fost realizate filmele nu pot fi confirmate, referirea la "Statul Islamic în Irak şi al-Sham" sugerează că acesta datează dinainte de 29 iunie, când a fost anunţat califatul şi a fost schimbat numele grupării.

Nu se cunosc motivele pentru care acestea au fost publicate în prezent, dar ele coincid cu mesajele postate pe Twitter care pretind că prezintă "noi absolvenţi ai Şcolii Jihadului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici