Video FILMUL evadării liderului interlop mexican Joaquin "El Chapo" Guzman - VIDEO

O înregistrare video cu momentul în care Joaquin "El Chapo" Guzman, liderul cartelului drogurilor Sinaloa, evadează din închisoare, a fost dată publicităţii, miercuri, de mai multe posturi de televiziune.

9222 afișări

Liderul interlop mexican "El Chapo" a reuşit să evadeze, sâmbătă, din închisoarea federală Altiplano, aflată la periferia oraşului Santa Juana, situat în partea centrală a Mexicului. Autorităţile locale au anunţat că acesta a părăsit clădirea de maximă securitate printr-un tunel cu o lungime de 1,5 kilometri care pornea chiar din camera sa.

În imaginile înregistratre de camerele de supraveghere din celulă se poate vedea cum Joaquin Guzman se plimbă nerăbdător prin cameră, după care se îndreaptă spre colţul acesteia, el dispărând în spatele unei chiuvete.

Autorităţile mexicane au anunţat că oferă o recompensă în valoare de 3,8 milioane de dolari oricărei persoane care poate furniza informaţii utile pentru prinderea liderului cartelui drogurilor Sinaloa.

Potrivit ministrului de Interne din Mexic, "El Chapo" a avut complici printre angajaţii închisorii, care l-au ajutat să evadeze.

Autorităţile americane care asistă oficialii mexicani în rezolvarea cazului sunt de părere că tunelul a fost construit în cel puţin un an - în mare parte a timpului în care Guzman a fost încarcerat în Altiplano până a evadat. Tunelul a fost dotat cu lumini, canale de ventilaţie, iar o motocicletă se afla dincolo de grilajul închisorii.

Autorităţile presupun că Guzman ar avea o experienţă de aproximativ 25 de ani în săpare unor tunele sofisticate pentru transportarea coletelor de contrabandă între Mexic şi SUA. Un prim tunel pe care l-a săpat a fost cel construit dintre oraşul Douglas, situat în statul Arizona, SUA, şi oraşul Agua Prieta, din Mexic.

Guzman a fost un fugar timp de peste zece ani înainte să fie capturat, la începutul lui 2014. El a evadat de la o închisoare de maximă securitate în 2001, într-un cărucior pentru rufe, şi a fost capturat abia în februarie 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici