Final tragic pentru un băieţel de 4 ani. A fost răpit din Belgia de bărbatul care-l îngrijea şi a fost găsit mort în Olanda

  • Un băieţel de 4 ani răpit de 5 zile din Belgia, cel mai probabil de către bărbatul care-l îngrijea, a fost găsit mort în Olanda.
  • Răpitorul ţinuse prima pagină a ziarelor din Belgia după ce l-a abuzat pe fiul de doi ani al fostei sale iubite, atât de violent, încât copilul a murit la spital.
3954 afișări
Imaginea articolului Final tragic pentru un băieţel de 4 ani. A fost răpit din Belgia de bărbatul care-l îngrijea şi a fost găsit mort în Olanda

FOTO Poliţia daneză

Dean Verberckmoes, un băieţel belgian în vârstă de patru ani, a dispărut în urmă cu cinci zile. Cel mai probabil, a fost răpit de către bărbatul care avea grijă de el, închis anterior pentru uciderea unui alt copil.

Copilaşul a fost găsit mort în Olanda, la capătul unor căutări care au mobilizat zeci de oameni.

La aproximativ 80 de kilometri distanţă de locul unde a fost găsit copilul, în oraşul Meerkerk, a fost arestat un bărbat de 34 de ani, Dave De K., cunoscut pentru că fusese condamnat pentru abuzuri asupra unui copil care au dus la moartea acestuia.

Cei doi au fost văzuţi ultima dată împreună în oraşul belgian Sint Niklaas, în apropiere de Anvers.

Bărbatul avea grijă în mod regulat de Dean şi de sora lui mai mică, a declarat mama copiilor, Elke Verberckmoes: ar fi trebuit să îl lase pe băieţel acasă la bunicii săi joi, dar nu a făcut acest lucru.

Descoperirea a avut loc în Neeltje Jans, o insulă din provincia olandeză Zeeland, în estul Scheldt, scrie La Stampa.

Mama în vârstă de 39 de ani lansase un apel emoţionant la televizor: „încerc să fiu puternică, dar în realitate sunt terorizată. Tot ce îmi doresc este să îl recapăt pe cel care mi-e lumina ochilor. Lasă-l la uşă şi pleacă, dar adu-mi fiul acasă".

Femeia a povestit că ştia că Dave fusese în închisoare, dar nu şi pentru ce infracţiune: „în ultimul an a fost un real sprijin pentru mine. Am ales să fiu o mamă singură, am doi copii, dar sufăr de depresie de ceva timp. În cursul terapiei mele, am cunoscut-o pe prietena lui Dave şi apoi pe Dave însuşi. Ne înţelegeam bine şi vorbeam aproape în fiecare zi. În fiecare miercuri aveau grijă de copiii mei pentru ca mama mea să poată respira. Dave a avut o relaţie excelentă cu Dean”.

De K. ţinuse prima pagină a ziarelor din Belgia: în casa iubitei sale de pe vremuri, el l-a abuzat pe fiul ei de doi ani, Miguel, atât de violent încât copilul a murit la spital. El a vorbit despre un „accident", dar a recunoscut că era drogat.

În februarie 2010, un tribunal l-a condamnat la 10 ani de închisoare pentru „acte inumane cauzatoare de moarte". În timpul procesului, psihiatrii l-au descris ca fiind „un psihopat cu natură sadică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rapire,
belgia,
deces

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici