Finlanda:Întreruperea semnalului GPS din timpul recentelor exerciţii militare NATO a venit din Rusia

Întreruperile sistemului de poziţionare globală (GPS) din Finlanda în timpul recentelor exerciţii militare NATO au venit de pe teritoriul Rusiei, a afirmat joi ministrul finlandez de Externe, relatează Reuters

4795 afișări
Imaginea articolului Finlanda:Întreruperea semnalului GPS din timpul recentelor exerciţii militare NATO a venit din Rusia

Finlanda:Întreruperea semnalului GPS din timpul recentelor exerciţii militare NATO a venit din Rusia

Kremlinul a respins luni o acuzaţie prealabilă din partea prim-ministrului finlandez Juha Sipila care a declarat că Rusia ar fi putut întrerupe intenţionat semnalul în timpul exerciţiilor NATO.

Serviciile de navigaţie aeriană din Finlanda au lansat la începutul acestei luni un avertisment privind traficul aerian din cauza unei întreruperi GPS la scară largă în nordul ţării.

Norvegia a anunţat un avertisment similar privind spaţiul său aerian şi a acuzat de asemenea Rusia.

Autorităţile finlandeze continuă să investigheze această chestiune şi problema este discutată cu Federaţia Rusă pe canale diplomatice, a adăugat ministerul într-o declaraţie joi.

Finlanda nu este membră a NATO, dar a luat parte ca aliat în cel mai mare exerciţiu NATO din ultimile decenii, care s-a încheiat miercuri. Forţele din 31 de ţări au participat la exerciţiile din apropierea Rusiei, într-o zonă care se întinde de la Marea Baltică până la Islanda.

Finlanda are o frontieră de 1,340 km şi o istorie dificilă cu Rusia. În ultimii ani, ea a dezvoltat legături mai strânse cu NATO, dar a încetat să mai aibă calitatea de membru deplin, în conformitate cu tradiţia de a evita confruntarea cu vecinul său estic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici