Finlanda vrea interzicerea cerşetoriei în locuri publice

Trei parlamentari finlandezi au pregătit un proiect de lege privind interzicerea cerşetoriei în locuri publice, argumentând că cerşetoria unor romi din Bulgaria şi România s-a amplificat şi este tot mai agresivă, relatează postul finlandez de televiziune YLE, în pagina electronică de luni.

221 afișări
Imaginea articolului Finlanda vrea interzicerea cerşetoriei în locuri publice

Finlanda vrea interzicerea cerşetoriei în locuri publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă proiectul va fi aprobat, legile care reglementează păstrarea ordinii publice urmează să fie revizuite în vederea includerii unor amenzi aplicate cereşetorilor.

Cei trei parlamentari, toţi din cadrul Partidul Finlandezilor, Tom Packalén, Jussi Halla-aho şi Olli Immonen, argumentează că vor introducerea acestei interdicţii deoarece cerşetoria practicată de romi din Bulgaria şi România s-a intensificat şi devine tot mai agresivă.

Potrivit proiectului, cerşetoria a devenit o activitate organizată care explotează persoane şi care îmbracă aspectele traficului cu fiinţe umane. Cei trei membri ai Parlamentului finlandez afirmă totodată că cerşitul implică utilizarea unor resurse ale poliţiei în activităţi de combatere a unor infracţiuni asociate, ca de exemplu furturi, agresiuni şi infracţiuni de natură sexuală.

Proiectul subliniază totodată că cerşetoria are un impact negativ asupra siguranţei publice şi că permiterea ei nu conduce la reducerea sărăciei sau discriminării la care sunt supuşi romii în ţările lor de origine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici