Fiorosul Kadîrov a făcut anunţul care îl face să tremure pe aliatul său, Putin

Preşedintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a declarat că „merita pe deplin o vacanţă pe o perioadă lungă şi nedeterminată”, fără a preciza dacă va demisiona de la conducerea regiunii, iar asta îi dă palpitaţii lui Putin, care ştia că are în temutul lider un aliat de nădejde.

53448 afișări
Imaginea articolului Fiorosul Kadîrov a făcut anunţul care îl face să tremure pe aliatul său, Putin

Fiorosul Kadîrov a făcut anunţul care îl face să tremure pe aliatul său, Putin

Într-un filmuleţ postat pe Telegram şi însoţit de câteva rânduri, bărbatul considerat a fi apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin şi acuzat de diverse ONG-uri pentru persecutarea minorităţilor, a declarat că nu este apreciat „de actualii şefi ai instituţiilor din Federaţia Rusă". Apoi, anunţul: „Cred că am meritat pe deplin o vacanţă pentru o perioadă lungă şi nedeterminată”.

În trecut, Kadîrov a evocat deja un posibil pas înapoi ca lider al Ceceniei, dar a rămas în postul său. „Sunt sceptic. În trecut, el a spus aceleaşi lucruri", a comentat expertul caucazist Ivan Klyszcz, citat de Radio Europa Liberă. „De obicei, aceste declaraţii vin atunci când vrea să obţină ceva de la Putin, măcar o expresie publică de susţinere”, a adăugat expertul.

Potrivit altor analişti, momentul acestei declaraţii este cel puţin neobişnuit. Anton Barbaşin, directorul editorial al site-ului de analize Riddle Russia, a calificat momentul „particular”.

„Dacă ceea ce tocmai a spus Kadîrov este adevărat şi se retrage voluntar, ar fi fără precedent. Ceva la care literalmente nimeni nu se aştepta”, a spus el pe Twitter.

Dacă ar demisiona Kadîrov, Putin ar pierde una aliat de nădejde în războiul din Ucraina, ştiut fiind că oamenii lui au luptat alături de ruşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici