Fiul minor al consulului Canadei la Miami, inculpat pentru crimă în Statele Unite

Fiul minor al consulului Canadei la Miami a fost inculpat miercuri pentru crimă în cadrul unui schimb de focuri cu dealeri de droguri care a provocat moartea fratelui său mai mare şi a unui traficant, au anunţat surse judiciare, relatează site-ul 20minutes.fr.

180 afișări
Imaginea articolului Fiul minor al consulului Canadei la Miami, inculpat pentru crimă în Statele Unite

Fiul minor al consulului Canadei la Miami, inculpat pentru crimă în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marc Wabafiyebazu, în vârstă de 15 ani, fiul lui Roxanne Dubé, consulul Canadei la Miami, a fost inculpat pentru crimă de către un mare juriu din comitatul Miami-Dade, în sudul Statelor Unite.

El urmează să fie transferat de la centrul de detenţie pentru minori într-o închisoare pentru adulţi, unde îşi va aştepta procesul. Avocatul său, Curt Obront, a declarat că adolescentul va pleda nevinovat.

Potrivit poliţiei, adolescentul şi fratele său Jean, care avea 17 ani, au luat la 30 martie o maşină de-a mamei lor, cu plăcuţe de corp diplomatic, şi s-au dus la o casă din Miami cu scopul de a fura un kilogram de canabis de la dealeri de droguri.

Un schimb de focuri a avut loc loc între tineri şi dealerii de droguri, soldat cu moartea fratelui mai mare şi a unui traficant. Alţi doi dealeri au fost răniţi în acest incident şi sunt la rândul lor inculpaţi pentru crimă.

Roxanne Dubé, un diplomat cu experienţă, a fost numită în postul de consul al Canadei la Miami în noiembrie anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici