Florian Schneider, cofondatorul trupei Kraftwerk, a murit la 73 de ani

  • Florian Schneider, cofondator al trupei electro germane Kraftwerk, a murit la vârsta de 73 de ani
  • În 1970, Florian Schneider şi Ralf Hütter au fondat trupa Kraftwerk, ei fiind consideraţi pionieri ai muzicii electro a secolului al 20-lea
  • În 2014, Schneider, care a părăsit trupa Kraftwerk în 2008, şi Hütter au primit premiul Grammy pentru întreaga carieră
517 afișări
Imaginea articolului Florian Schneider, cofondatorul trupei Kraftwerk, a murit la 73 de ani

Florian Schneider, cofondatorul trupei Kraftwerk, a murit la 73 de ani

 

Florian Schneider, cofondator al trupei electro germane Kraftwerk, a murit din cauza cancerului, miercuri, la vârsta de 73 de ani.

„Cofondatorul Kraftwerk şi pionierul muzicii electro Ralf Hütter ne-a transmis vestea foarte tristă că prietenul şi companionul său de decenii Florian Schneider a murit din cauza unui cancer, la câteva zile după ce a împlinit 73 de ani", a transmis într-un comunicat remis CNN purtătorul de cuvânt al trupei, Alexandra Greenberg.

Schneider şi Hütter sunt consideraţi a fi unele dintre cele mai influente figuri ale muzicii electro a secolului al 20-lea.

Cei doi au început să colaboreze în 1968 şi au înfiinţat Kraftwerk doi ani mai târziu, ca un proiect care implica o serie de alţi muzicieni.

În 1974, trupa a lansat „Autobahn", un album care a devenit celebru la nivel mondial.

Schneider şi Hütter au înfiinţat şi studioul Kling Klang din Düsseldorf, unde au fost produse cele mai cunoscute albume ale lor.

Văzut ca un adevărat grup avangardă la vremea apariţiei pe scena internaţională, Kraftwerk a contribuit major la dezvoltarea muzicii electronice, devenind principalul punct de referinţă pentru numeroase tinere trupe ce le-au urmat. Ceea ce Kraftwerk a creat la început - un sound revoluţionar, combinat cu secţiuni ritmice şi melodii sintetizate, toate aranjate în general într-un stil clasic acompaniat de versuri simple - a devenit mai târziu cunoscut ca synthpop, electro, techno, house şi IDM (intelligent dance music), trupa generând astfel un impact masiv asupra tuturor genurilor muzicii pop moderne.

În 2014, Schneider, care a părăsit trupa Kraftwerk în 2008, şi Hütter au primit premiul Grammy pentru întreaga carieră. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici