Flota rusă de la Marea Neagră va primi 11 nave militare suplimentare în următoarele luni

Flota rusă de la Marea Neagră va primi cel puţin 11 nave militare suplimentare, inclusiv două fregate şi două submarine, înainte de sfârşitul acestui an, anunţă comandantul Flotei, amiralul Viktor Şirkov.

1518 afișări
Imaginea articolului Flota rusă de la Marea Neagră va primi 11 nave militare suplimentare în următoarele luni

Flota rusă de la Marea Neagră va primi 11 nave militare suplimentare în următoarele luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înainte de sfârşitul acestui an, Flota de la Marea Neagră va primi o navă antisabotaj şi şase nave de intervenţie. Două submarine cu propulsie hibridă - diesel/electric - de tip 636.3, Novorosiisk şi Rostov-pe-Don, se vor alătura Flotei", a explicat Şirkov, citat de RIA Novosti.

Comandantul rus a precizat că vor fi lansate la apă şi două noi fregate - Amiral Grigorovici şi Amiral Essen -, navele urmând să fie staţionate tot în Marea Neagră.

În plus, Rusia intenţionează să construiască, începând din anul 2017, o nouă generaţie de submarine militare, fără propulsie nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici