Focar de gripă aviară detectat în ferme de curcani din Polonia

Gripa aviară a fost detectată în fermele de curcani din estul Poloniei, au anunţat miercuri autorităţile, iar presa locală a informat că focarul ar putea impune sacrificarea a până la 40.000 de păsări, potrivit Reuters.

471 afișări
Imaginea articolului Focar de gripă aviară detectat în ferme de curcani din Polonia

Focar de gripă aviară detectat în ferme de curcani din Polonia

Polonia, cel mai mare producător de păsări de curte din Europa conform datelor Eurostat, nu a mai înregistrat niciun focar de gripă aviară din 2017.

Andrzej Danielak, preşedintele Asociaţiei Poloneze a Crescătorilor şi Producătorilor de Păsări, a declarat că ar putea fi afectate trei ferme, cu până la 350.000 de păsări expuse riscului, pe o rază de trei kilometri.

„Serviciile veterinare implementează procedurile de eradicare a virusului în această situaţie”, au transmis autorităţile locale din regiunea Lubartowski într-un comunicat de presă emis marţi, adăugând că virusul reprezintă un subtip de gripă aviară H5N8 extrem de patogenă care poate ameninţa şi oamenii.

Autorităţile au informat că au avut loc reuniuni de criză, în timp ce postul de televiziune polonez Polsat a arătat maşini ale poliţiei care blocau un drum din zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici